lauantai 23. elokuuta 2014

Resepti: Pihlajanmarjahyytelö Cointreaulla ja sahramilla

Kokeilin Dan Sukkerin pihlajanmarjahyytelöreseptiä hieman pienemmillä määrillä ja vaihdoin konjakin Cointreauhun:
  • 1l pihlajanmarjoja
  • 3dl vettä
  • 0,5 kg hillosokeria
  • Rosépippuria
  • Sahramia
  • 2 rkl Cointreauta


Irroita marjat oksista ja huuhtele ne huolellisesti.

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää marjat, kun vesi kiehuu. Muodostuu vaahtoa, joka häviää pian pois. Keitä 15-30 min. 

Tällä välin: Laita uuni kuumenemaan 125C ja pese lasipurkit. Laita lasipurkit tyhjinä uuniin, jotta kaikki bakteerit kuolevat. Laita tyhjään kattilaan vettä ja laita pestyt kannet kiehumaan. 

Siivilöi marjamössö pois keitoksesta. Kuumenna jäljelle jäänyt mehu ja lisää hillosokeri. Sekoita ja anna kypsyä 10 min.

Lisää rosépippuri, sahrami ja Cointreau. Sekoita. Ota purkki kerrallaan kuumasta uunista ja kaada kuuma hyytelö varovasti purkkiin. Täytä mahdollisimman täyteen. Sulje kannella heti. Käytä keittiöpyyhettä apuna, ettet polta itseäsi.

Anna hyytelöiden jäähtyä esimerkiksi kellarissa tai parvekkeella ja säilytä sitten jääkaapissa.


Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt marjamössö kirpeässä pihlajanmara-banaanipirtelössä. Mikäli innostut säilönnästä, kurkista Marttojen sivuilta lisää hyviä säilöntäohjeita.