keskiviikko 20. elokuuta 2014

Resepti: Paras sunnuntaipannukakku

Resepti: Paras sunnuntaipannukakku (pellillinen)


Tätä makeaa ja mehevää pannukakkua olen tarjoillut sunnuntaisin ystävilleni niin kauan kuin muistan. Se on parhaimmillaan äidin tekemän omenahillon kanssa – tai sellaisenaan. 

  • 0,6 dl kauramaitoa
  • 1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 0,5-1dl sulatettua voita


Lämmitä uuni 225 C. Sekoita vispilällä kauramaito, kananmunat, sokeri ja lisää sekaan hiutaleet. Sekoita lopuksi hyvin joukkoon jauhot. Kaada sulatettu voi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja kaada pannukakkutaikina päälle. Paista 15-20 min. Anna levähtää hetki leivinliinan alla ennen tarjoilua. Syödään heti ja mitään ei jää huomiseksi!

Vinkki: Varioi makua vaniljasokerilla tai kookoshiutaleilla.