Resepti: Maidoton rosmariiniteeleipä
2-3 kämmenen kokoista teeleipää:
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruishiutaleita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl leivinjauhetta
- 2 dl kylmää kauramaitoa*
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl rosmariinia
- 50 g voita sulatettuna
Lämmitä uuni 250 C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja kylmä maito ja sekoita hyvin. Aseta leivinpaperi uunipellille ja ota käsiisi hieman vehnäjauhoja, taputtele sitten leivinpaperille 2-3 leipästä. Tee veitsellä valmiiksi viillot leipään, moneenko osaan haluat sen jakaa. Pistele haarukalla reikiä. Paista 12-15 min. Nauti heti iltapalana teen kanssa!