keskiviikko 20. elokuuta 2014

Resepti: Maidoton rosmariiniteeleipä

Resepti: Maidoton rosmariiniteeleipä



2-3 kämmenen kokoista teeleipää:
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl leivinjauhetta
  • 2 dl kylmää kauramaitoa*
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rosmariinia
  • 50 g voita sulatettuna
Lämmitä uuni 250 C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja kylmä maito ja sekoita hyvin. Aseta leivinpaperi uunipellille ja ota käsiisi hieman vehnäjauhoja, taputtele sitten leivinpaperille 2-3 leipästä. Tee veitsellä valmiiksi viillot leipään, moneenko osaan haluat sen jakaa. Pistele haarukalla reikiä. Paista 12-15 min. Nauti heti iltapalana teen kanssa!

*) Kokeile vaihteeksi kauramaidon sijaan soija- tai mantelimaitoa. Jätä tällöin sokeri pois.